Dimensiunile minime pentru terenuri de case – infografic

Proiectele de case trebuie să respecte regulamentele de urbanism. De aceea, o casă nu se așează oricum pe un teren. Modul în care se definește zona construibilă este ilustrat de noi într-un infografic.

Dimensiuni minime / terenuri de case

Pentru explicații privind unii termeni tehnici, de urbanism, legate de caracteristicile unei parcele pentru construcții de case, ar trebui să vezi și un alt articol:

Ce trebuie să știi când cumperi un teren de casă

Mai jos, vezi prin exemplificări grafice, cum, pentru fiecare tip de terenuri de case, care permit diferite moduri de ocupare (izolat, cuplat sau înșiruit), există, prevăzut prin regulamentele de urbanism, dimensiuni minime ale parcelei care trebuie respectate pentru ca terenul să poată fi considerat construibil.

Dimensiuni minime pentru terenuri de case - infographic

Anunțurile cu terenuri de case de vânzare se referă adesea la terenuri care sunt nepotrivite pentru un proiect de casă, chiar și în eventualitatea în care, cu bani, timp și răbdare, ai putea să comanzi un PUD (plan urbanistic de detaliu) care să amendeze regulamentul de urbanism, astfel încât să poți construi, totuși, pe parcela ta.

Vei vedea în discuțiile cu arhitectul care îți face proiectul de casă că adesea limitările terenului te vor constrânge la multe compromisuri. Un teren prea îngust duce la impunerea unei așezări forțate a camerelor, ceea ce poate însemna coridoare lungi și înguste, spațiu interior risipit și bineînțeles, mai mulți bani cheltuiți pentru construcția unei case care nici nu va fi pe deplin satisfăcătoare din punct de vedere funcțional.