
Un proiect de casă pare pentru cei mai mulți doar modalitatea plictisitoare (și scumpă) de a obține o autorizație de construire. La fel, se și grăbesc, neatenți nici la concepția generală, nici la detalii.
Fii deștept când îți faci un proiect de casă!
Adică gândește-te bine cum vrei să locuiești în viitoarea ta casă. Știu, știu, pare simplu, parcă nu locuiești deja într-o casă?
Adaptează prin proiect casa la nevoile tale, nu te adapta tu la construcție!
Ei bine, nu este chiar așa. Gândește-te, în primul rând, că acum tu te adaptezi la spațiul pe care îl ocupi, nu spațiul este adaptat la nevoile tale! Vrei să păstrezi această stare de fapt?
Gândește funcțional!
Închipuie-ți o zi din viața familiei tale! Vii acasă. Parchezi mașina? Cobori din mașină? Ai făcut cumpărăturile, unde le lași? (unde? cum?)
Pregătiți cina în bucătărie, restul familiei este în altă parte, în jurul zonei de gătit schimbând impresii despre ziua trecută? Unde luați masa? Trebuie să vă uitați la televizor când mâncați? Este acesta un moment bun pentru a afla cum decurg studiile copiilor, nu?
Mai ai ceva de lucru? Cineva navighează pe net, poate citește o carte, sau vedeți împreună un film? Vă petreceți restul serii în casă, sau pe terasă?
Totul este important atunci când faci un proiect de casă.
Gândește în perspectivă!
Cum va fi familia ta peste 5 ani? Ce nevoi vor apărea în plus? Dar peste 10 ani? Sau 20? Copiii tăi vor crește, se vor căsători și vor locui cu tine, sau își dorești ca ei să-și urmeze visele?
Anticipează-ți bugetul!
Știi că totuși o casă de 150 metri pătrați va costa mai puțin decât una de 200, nu? Vrei să construiești un garaj pentru automobilul tău, sau să-l schimbi cu un model mai nou?
Nu renunța la vise!
Uneori obsesia unui buget ne face să gândim mic, să renunțăm la prea multe. Nu renunța la visul de a avea o casă cochetă și modernă!
Renunță la prejudecăți!
Știi cât de multe informații greșite circulă despre construcții?
Bucură-te!
De câte ori ai ocazia de a face ceva atât de important și totodată atât de personal? De ce să nu transformi aceasta într-o experiență care să te îmbogățească spiritual și să-ți unească familia în jurul unui proiect comun?