Casă S+P+1+Er în Bucureștii Noi

Proiect de casă în Bucureștii Noi
Proiect de casă în Bucureștii Noi

Fotografia postată este de la sfârșitul șantierului. Încă nu erau gata amenajările interioare, după cum nici lucrările din curte nu se terminaseră.

Acest proiect de casă este realizat pe un teren relativ generos din București, însă având un regulament destul de restrictiv, care permite doar un procent mic de ocupare a terenului.

Casa proiectată se dezvoltă pe mai multe niveluri: un subsol, parter, etajul 1 și un etaj parțial (2). Terasa este înierbată, ca la cele mai multe case proiectate în ultimii ani.

La parter sunt amplasate o cameră de zi, bucătărie, un grup sanitar și un birou. Din holul etajului 1 se ajunge în trei dormitoare, amplasate unul spre stradă, două spre fundul de lot. Etajul 2 este realizat doar pe cca 25% din suprafața etajului. În subsol sunt proiectate încăperi anexă (spații tehnice, spălătorie, depozite etc) dar și un spațiu pentru hobby-ul proprietarilor.

Aceasta este prima casă la care s-a instalat un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Prima proiectată de mine. Ideea a fost a clientului meu.

De Arhitect Octavian Ungureanu

Mă numesc Octavian Ungureanu și sunt arhitect.
Nu proiectez doar blocuri, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni sau clădiri industriale. Fac și proiecte de case, iar asta îmi place la nebunie.