Am proiectat această casă de 200 m² pornind de la tema clienților, astfel încât atât la parter, cât și la etaj sunt terase ample, deschide spre grădina generoasă. Terenul pe care se află această casă este destul de mare.
De pe o scară exterioară se ajunge și la terasa de peste casă, unde am propus o terasă înierbată.
Ca multe alte proiecte de case realizate în ultimul timp și această casă are o arhitectură contemporană, de inspirație modernă.
Imaginile din stânga (sau sus, dacă folosești un smartphone) sunt create în faza de concept. Primul slider conține fotografii ale casei după finalizare.
Te invit să răsfoiești mai multe proiecte de case din portofoliul meu! Vei descoperi mai multe case contemporane, luminoase și simple, cu planuri funcționale, bine compartimentate, răspunzând exigențelor contemporane.
Folosind materiale și tehnologii uzuale, ușor de pus în operă de aproape orice constructori, poți vedea cum, controlând cu atenție procesul de proiectare al unei case, arhitectura modernă este elegantă și prietenoasă.
Planuri casă modernă P+E – Ilfov
La parter am proiectat o cameră de zi (28,00 m²), o bucătărie deschisă, cu loc de luat masa (14,22 m²). Tot la parter se află și un birou (14,20 m²). Accesul se face printr-un vestibul (7,80 m²), lângă care se află un grup sanitar (2,88 m²). În spatele casei, sub scara care duce la etaj, se află spații tehnice și depozitare (12,20 m²)
La etaj sunt proiectate 3 dormitoare (15,35 m², 14,15 m², 13,50 m²) și 3 băi (4,40 m², 2,83 m², 2,83 m²). Fiecare dormitor are propria sa baie. Tot la etaj se află și o spălătorie (6,48 m²). La aceste spații se ajunge printr-un hol (7,14 m²).
Plan Parter
- 0. intrare
- 1. hol intrare (cu garderobă)
- 2. birou
- 3. baie de serviciu
- 4. living room
- 5. bucătărie deschisă (cu insulă)
- 6. debara (cu intrare de serviciu)
- 7. debara
- 8. debara
- 9. terasă exterioară
- 10 scară spre etaj
Plan Etaj
- 11. hol
- 12. dormitor
- 13. baie
- 14. dormitor
- 15. baie
- 16. spălătorie
- 17. dormitor matrimonial
- 18. baie matrimonială
- 19. terasă exterioară
- 20. scară exterioară spre terasă
- 21. copertină peste intrare
- 22. copertină peste garaj
Tema de proiectare a acestei case
Una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestei case este scara exterioară. Aceasta urcă de la cota terasei dormitorului matrimonial până la terasa verde de peste etajul 1.
Acoperișul acestei case este o terasă verde, înierbată. Am ales această soluție pentru tot mai multe proiecte în ultimii ani. Terasele verzi, pe lângă faptul că sunt, pur și simplu, cool, au mai multe avantaje:
- Pe timpul verii, acoperișul nu se încălzește mai mult de 35-40 de grade Celsius. Învelitorile din tablă sau țiglă, ori terasele cu membrană se încing până la peste 70 de grade Celsius.
- Apa acumulată în stratul vegetal, prin evaporare, folosește căldura excesivă. Cam același lucru îl face și un aparat de aer condiționat.
- Iarna, stratul vegetal oferă o izolare termică suplimentară.
Structura de rezistență pentru acest proiect de casă parter și etaj
Structura de rezistență pentru acest proiect de casă parter și etaj este în cadre, cu stâlpi, grinzi și planșee din beton armat. Fundațiile sunt tălpi din beton armat în formă de T.
Închiderile exterioare sunt din cărămidă eficientă (tip Porotherm), de 30 de cm grosime. Deși această soluție crește consumul de zidărie cu 20%, faptul că se poate realiza o izolație termică mai subțire, prezintă un avantaj.
Structura de rezistență este proiectată de inginer Șerban Median.
Pentru această casă am organizat o selecție de ofertă pentru alegerea constructorului.
Imaginile de mai jos sunt cele de la care am pornit când am realizat acest proiect de ca