Întreabă un arhitect despre viitorul tău proiect de casă este programul meu de consultații.
Dacă ai o întrebare, sună-mă și îți răspund! De asemenea, dacă îmi scrii, îți voi răspunde cât de bine pot.
Dacă însă ai mai multe întrebări legate de proiectul tău, poate ar trebui să vii la biroul meu și să discutăm pe îndelete.
Dacă este nevoie, pot eu veni la terenul tău.
Cum aceste două variante înseamnă ceva mai mult timp, ele vor fi tarifate.
În cazul în care datele pe care mi le poți da prin telefon sau e-mail, sunt necesare, îți voi spune da răspunsurile dorite, direct, ori prin telefon, ori prin mail. Scopul consultației nu este acela de a avea o sursă suplimentară de venit, ci de a te ajuta să treci cu bine prin problemele pe care le întâlnești.
Întreabă un arhitect!
- Este acest teren de casă potrivit pentru a-l cumpăra?
- Cum se aplică regulamentele de urbanism pe terenul meu?
- Am cumpărat un teren și vreau să știu dacă pot construi pe el.
- Ce fel de structură de rezistență este potrivită pentru casa mea?
- Cum se poate consolida casa mea?
- Cum se extinde casa mea?
- Cât ar costa să construiesc?
- Cum găsesc un constructor bun și ieftin?
- Cum știu că lucrările sunt de calitate?
- Cum obțin o autorizație de construire?
Ai înțeles ideea!
Răspunsurile întrebărilor interesante vor fi postate pe blog
Scrie-mi și dă-mi detalii despre cazul tău.
Nu există întrebări greșite. Dacă este nevoie, îți voi cere informații suplimentare.
Răspunsul pe care ți-l voi da ție poate fi de ajutor și altora. Acesta este motivul pentru care am decis ca răspunsurile să fie publice. Voi avea grijă, bineînțeles, ca datele tale personale să fie protejate.
Scrie-mi la adresa de mail:
arhoctavianungureanu@gmail.com
Solicită o consultație!
În cazul în care ai mai multe întrebări legate de teren, proiecte de case, construcții, avizarea, autorizarea și controlul calității în construcții, despre contractarea unui constructor șamd, probabil că ar trebui să ne vedem, să bem o cafea împreună și să-ți răspund la întrebări.
Pentru aceasta, am un program de consultații, plătite, cărora le vei găsi tarifele, mai jos:
Preț consultație la biroul nostru!
200 lei
/ședință
Vii tu la biroul nostru. Bem o cafea, tu întrebi și eu îți răspund, spunându-ți inclusiv la ce întrebări ți-ar mai trebui răspunsuri
Preț consultație la terenul tău!
400 lei
/consultație
Vin eu la terenul tău. Vedem împreună cum este terenul, ce vecini ai, ce situații speciale există și le discutăm împreună.
Preț consultație consolidare!
600 lei
/vizită
Vin însoțit de un expert tehnic. Vedem casa, stabilim ce fel de avarii sunt, îți arătăm ce opțiuni ai.
Deja am răspuns la o serie de întrebări în alte articole.
Articole
Dacă nu ai făcut-o încă, te invit să citești și articolele pe care le-am scris. S-ar putea ca unele dintre întrebările tale să-și aibă deja răspunsul într-unul dintre ele.
Oricum ar fi, tot te invit să le citești!
Alegerea terenului
- Ce acte să verifici când cumperi un teren de casăLegislația din România protejează cumpărătorul la cumpărarea a unui teren sau a altei proprietăți imobiliare. Totuși, înainte de a începe demersurile pentru a cumpăra un teren, trebuie să știi ce acte trebuie să verifici. Trebuie verificate mai multe tipuri de acte, din care să reiasă: Primele trei puncte se pot verifica incredibil de simplu. Este…
- Dimensiunile minime pentru terenuri de caseDimensiunile minime pentru terenuri de case sunt stabilite prin regulamente de urbanism. Orice proiecte de case trebuie să respecte aceste restricții. O casă nu se așează oricum pe un teren. Modul în care se definește zona construibilă este ilustrat de noi într-un alt infografic. Tot acolo găsiți și o serie de termeni uzuali, explicați. Știai că…
- Am cumpărat un teren … putem construi o casă?Am primit întrebarea: putem construi o casă? „Bună! Mă numesc Claudia și am cumpărat un teren de casă de 1700 metri pătrați cu o deschidere la drum de 11 metri. În partea dreaptă a terenului există o casa construită. În partea stângă este un teren tot cu deschidere de 11 metri pe care nu este…
- Proiectarea unor case care se plătesc singureLa cele mai multe proiecte de case, principala grijă este ca ele să nu coste prea mult. Dar cum ar fi dacă am putea proiecta o casă care se plătește singură? Ar putea produce casa nou construită un venit constant care să acopere ratele la bancă? În condiții anume, se poate imagina o astfel de…
- Cumpărarea unui teren de casă. Reguli de urbanismAcest infografic cuprinde informații utile la cumpărarea unui teren de casă. Voi explica o mulțime de termeni tehnici. POT (procentul de ocupare la sol), CUT (coeficientul de utilizare al terenului), regim de înălțime, suprafață construită, desfășurată, regim de retrageri și alinieri vor intra în viața ta odată ce vei dori să faci un proiect de casă pe…
Anteproiect, proiectul tehnic, avize și autorizația de construire
- Mobilarea Ikea în proiectarea caselor noiMobilarea unei case presupune o investiție semnificativă. Chiar și acele locuințe decorate în stil minimalist presupun eforturi considerabile, uneori chiar mai mari. Este o artă să obții un efect aerisit, asigurând, în același timp o bună funcționalitate și spațiile de depozitare necesare. De zeci de ani, Ikea s-a impus în întreaga lume ca furnizor. Destul…
- Suprafața construită și suprafața desfășurată în construcțiiDefinițiile pentru suprafața construită, suprafața desfășurată și suprafața utilă în construcții dau bătăi de cap nu doar celor care doresc să construiască sau să cumpere proprietăți imobiliare. Și printre arhitecți există păreri uneori contradictorii, după cum și autoritățile au păreri diferite pe această temă. Definițiile acestor suprafețe sunt importante deoarece ele folosesc la calculul coeficienților…
- Case cu alipire la calcan. Soluții uzualeMulte proiecte de case sunt pentru case cu alipire la calcan. Ele au o serie de rezolvări uzuale. Acestea sunt impuse de mai mulți factori. Printre aceștia trebuie enumerate modul de asigurare a luminii, orientarea camerelor, condițiile tehnice de realizare a alipirii etc. În infograficul realizat privind alegerea unui teren de construcții pentru o casă,…
- Case eficiente energeticCe înseamnă, de fapt, case eficiente energetic? Tot mai mulți dintre clienții mei își doresc proiecte de case eficiente energetic. Cu siguranță, aceasta face parte dintr-un trend care va deveni tot mai puternic. Principalul motiv este asigurarea unui nivel sustenabil al cheltuielilor de întreținere. Deși eficiența energetică pare sinonimă cu o bună termoizolare a casei, acest…
- Termoizolația unei case. Cum se calculeazăCitește și „Case eficiente energetic”! Termoizolația pentru o casă nu se alege dintr-un tabel, 5 cm, sau 10, sau 15 cm. Grosimea ei calculează din faza de proiect luând în considerație: Ca în multe alte aspecte ale proiectării și construirii unei case, există o mulțime de informații online, multe dintre ele fiind adevăruri parțiale sau…
- Case gândite pentru extindere în viitorPentru cele mai multe proiecte de case, bugetul în care trebuie să te încadrezi este foarte important. Costurile sunt adesea mari, pentru că adesea trebuie cumpărat și terenul de casă, iar prețurile pentru construcția casei nu au cum să scadă sub anumite limite. Am văzut deja că singura soluție realistă pentru a păstra cheltuielile viitoare în…
- O casă funcțională? O „casă bine împărțită”La cele mai multe proiecte de case, unele dintre cele mai ample discuții sunt legate despre cât de mult va costa casa, sau despre cât de bine izolată termic va fi. Aproape niciodată nu vorbim despre o casă funcțională, deși probabil că acesta este cel mai important aspect pe care un proiect de casă trebuie…
- Bucătăria casei tale (infographic)Întreabă un arhitect și el îți răspunde: Să vorbim despre bucătăria casei tale! Bucătăria casei De obicei când stabilesc o temă pentru un proiect de casă, clientul meu îmi spune, legat de viitoarea sa bucătărie: Să aibă 10 metri pătrați sau Să fie mare bucătăria! Trebuie să recunosc faptul că mult timp nu m-am prea gândit câte…
Alegerea constructorului și urmărirea lucrărilor
- Prețuri construcții case la roșu – 2024Prețuri construcții case la roșu. Update 2024 Acest articol explică modul în care se formează prețurile în construcții. Deși este scris de mai mult timp, absolut toate ideile sunt de actualitate. Trebuie însă să luăm în considerație următorii factori care vor influența în continuare prețurile în construcții. Prețurile construcțiilor caselor la roșu sunt stabilite de…
- Construcții case. Controlul calitățiiȚi-ai terminat proiectul de casă. Ai obținut autorizația de construire. Ai ales un constructor bun și ieftin. Lucrările încep în curând și vrei să știi cum se face controlul calității lucrărilor de construcții de case. Există un sistem legal de control al calității în construcții. Acesta se aplică și în cazul construcțiilor de case. Sunt…
- Clauze utile în contractele de construcții caseCe clauze trebuie să introduceți în contractele de construcții pentru casă? Încheierea contractului de execuție pentru casă Ai deja un proiect de casă. Ai obținut autorizația de construire. Ai negociat prețurile cerute de constructor pentru realizarea casei tale. Ați stabilit prețurile pentru construcția la roșu, apoi pentru construcția casei la cheie. Felicitări! Acum trebuie să verifici…
- Construcții case. Negocierea lucrărilor la roșuGândul că urmează negocierea lucrărilor la roșu, apoi la finisaje, dă multora frisoane. Cei mai mulți dintre noi nu s-au tocmit niciodată pentru o legătură de pătrunjel, la piață. Eu unul, nu. Am văzut în articolul Ce trebuie să știi despre viitorul tău proiect de casă că după realizarea proiectului tehnic urmează selecția constructorului. Selecția…
- Case cu alipire la calcan. Soluții uzualeMulte proiecte de case sunt pentru case cu alipire la calcan. Ele au o serie de rezolvări uzuale. Acestea sunt impuse de mai mulți factori. Printre aceștia trebuie enumerate modul de asigurare a luminii, orientarea camerelor, condițiile tehnice de realizare a alipirii etc. În infograficul realizat privind alegerea unui teren de construcții pentru o casă,…