Proiecte Case

Octavian-Ungureanu.Ro / Proiecte Case

Arhitect Octavian Ungureanu: Proiecte Case

Probabil intenționezi să-ți construiești o casă în viitor și vrei să vezi ce proiecte de case am făcut până în prezent.

Cu siguranță ești interesat ce pași ai de urmat pentru construcția unei case. Vrei să afli cât costă o casă, ce opțiuni ai. Ești interesat de cât va costa întreținerea unei case, cum se izolează termic, cum poți economisi gazele, curentul și apa.

Imediat sub aceste rânduri poți vedea câteva proiecte de case realizate de mine, mai multe în secțiunea Portofoliu. Dacă ai deja o casă, pe care vrei să o extinzi, etajezi, modernizezi și consolidezi, vei găsi un infografic sugestiv.

Am scris și despre cum se negociază prețurile pentru construcția unei case, dar și motivele pentru a-ți face un proiect de casă funcțională

Sper ca acest site să te ajute să fii proprietarul unei case frumoase, elegante, nu prea scumpă și economicoasă. Dacă ai întrebări, ar trebui să vezi și pagina Întreabă un arhitect!

Pentru cele mai multe proiecte de case este util să fii atent de la idee, la construcția casei.

O casă trebuie bine construită.

Dar aceasta nu ajunge. O casă este mai mult decât o sumă de materiale de construcții.

O casă trebuie să fie funcțională, rezistentă, sigură și sănătoasă. O casă trebuie să fie eficientă, atât ca bani, cât și în exploatare. Nu în ultimul rând, o casă trebuie să fie frumoasă.

Te va reprezenta ani la rândul.

În portofoliul meu cu proiecte case, vei vedea mai multe lucrări, case cu personalitate, moderne și funcționale. Apelez la tehnologii de ultimă oră doar acolo unde este cazul. Nu cred că trebuie ales noul doar pentru că este nou. Nu trebuie să facem experimente pe propria piele, care vor costa bani și implică riscuri inutile.

Portofoliu proiecte realizate

Proiect de casă în Buftea

Proiect de casă în Brănești

Pentru întocmirea celor mai multe proiecte de case am stabilit un mod transparent de tarifare. În funcție de nivelul de servicii oferite și de complexitatea fiecărui proiect de casă, vă propun trei pachete diferite de preț.

Vedeți aici cele trei pachete de tarife!

Deciziile clientului pentru calitatea oricărui proiect de casă

Când o casă este rezistentă și durabilă, funcțională, bine izolată, luminoasă, elegantă și frumoasă, dar nu prea scumpă, este meritul proprietarului său. Acesta a luat cele mai bune decizii, bazate pe informații de bună calitate.

Deciziile neinspirate costă însă. Ele sunt fie ireparabile și neplăcute, fie costisitoare.

Construcțiile și proiectarea de arhitectură, rezistență și instalații sunt domenii cu informații asimetrice. Aproape toate informațiile despre calitate și eficiență sunt deținute de profesionști. Clienții au acces la puține informații, sau la informații false. Această situație nu este specifică doar acestui sector de activitate.

Însă în cazul celor mai multe proiecte de case sau construcții de case, costurile sunt suportate greu, pentru mai multe zeci de ani.

La orice proiect de casă bun, calitatea depinde de deciziile pe care clientul le ia atunci când înțelege alegerile pe care le face. Arareori se întâmplă ca având informații bune, clienții să ia hotărâri greșite.

Cele mai multe proiecte de case sunt serii de decizii informate ale clientului. Arhitectul le transpune în planuri, fațade, secțiuni și detalii. Tot arhitectul coordonează aceste informații cu inginerii pentru realizarea proiectelor de rezistență și instalații.

Ca arhitect, le ofer clienților mei posibilitatea de a decide bine informați. Am scris articole care descriu întregul proces investițional. Cumpărarea unui teren este un prim pas, esențial. Diferența dintre un teren potrivit și unul cu probleme este foarte mică. Viitorul proiect de casă este influențat de dimensiumile terenului, vecinătăți, regulamentele de urbanism.

Pentru orice proiecte de case, indiferent de arhitecți lor, toate alegerile clienților se influențează reciproc. Ele trebuie armonizate, astfel încât să rezulte un concept unitar, coerent și logic. Ele asigură atât confortul familiei tale și sunt modul de a controla costurile.

Proiectele de case se realizează nu pentru obținerea autorizației de construire. Rolul proiectelor este de a controla banii cheltuiți pentru a construi casa. Orice proiect de casă trebuie să ducă la o construcție sigură, funcțională, eficientă energetic, luminoasă, elegantă și frumoasă, fără a costa prea mult și ușor de întreținut.


Întreabă un arhitect despre viitorul tău proiect de casă

Citește mai multe articole….