Casă Parter și Etaj în Otopeni

Proiect de casă P+E în Otopeni
Proiect de casă în Otopeni
Proiect de casă în Otopeni

Un alt proiect de casă P+E în Otopeni, cu terasă înierbată. Parterul se deschide spre grădinile din fața și din spatele curții.

Terasa din spate este din lemn. Este protejată de soare cu o pergolă amplă. Casa proiectată are trei dormitoare, toate la etaj. Băile sunt una la parter, una la etaj.

Camera de zi se întinde de-a lungul casei. Se leagă funcțional de bucătăria care are și o ieșire pe terasa de la parter. 

Structura de rezistență este proiectată în cadre din beton armat. Zidăriile, de umplutură, se vor realiza cu blocuri ceramice eficiente termic, de 30 cm grosime.

Tencuielile exterioare vor fi albe. Se vor realiza pe masă de șpaclu armată cu plasă din fibră de sticlă. Termoizolația din polistiren expandat a cărei grosime a fost calculată în funcție de orientarea casei. Fațadele de pe latura de sud și de nord (prea însorită, respectiv expusă vântului rece, iarna) au o izolație mai groasă.

Un proiect de casă P+E în Otopeni cu fațada îmbrăcată în iederă

Pe fațada principală am proiectat doi pereți care vor fi îmbrăcați în iederă. Aceasta va umbri suplimentar pereții. În plus, iedera va realiză o alternanță între textura tencuielii și frunzișul verde.

Și acest proiect este unul dintre multele proiecte de case moderne, realizate în ultimii ani. Și terasa verde, devine tot mai populară, cel puțin printre clienții mei.

Pe colțul din spate-dreapta al casei, spre curtea din spate, am proiectat o pergolă. Aceasta va proteja de soarele serii pe cei care vor sta pe terasă. Terasa spre care se deschid bucătăria și camera de zi este din lemn. Și aceasta este o soluție tot mai des adoptată. Permite realizarea ei de către o altă firmă, specializată în dulgherie. De asemenea, poate fi construită ceva mai târziu, dacă finanțarea nu este fluidă.

Acum, în ianuarie 2020, selecția de oferte pentru a găsi un constructor nu s-a terminat. Prețurile în construcții au crescut agresiv în ultimii ani. Din acest motiv, împreună cu clienții, încă studiem ofertele primite.

Proiect de casă P+E în Oropeni

De Arhitect Octavian Ungureanu

Mă numesc Octavian Ungureanu și sunt arhitect.
Nu proiectez doar blocuri, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni sau clădiri industriale. Fac și proiecte de case, iar asta îmi place la nebunie.