Casă în Buftea

Proiect de casă în Buftea
Proiect de casă în Buftea - fațada spate
Fațada spre grădina din spate

La cele mai multe proiecte de casă, terenul pe care proiectăm este principala problemă. Cele mai multe constrângeri sunt date de dimensiunile mici ale parcelei.

Când am făcut acest proiect de casă în Buftea ne-am folosit de avantajele parcelei. Am putut astfel proiecta o casă care să se întindă de-a latul terenului. Toate spațiile sunt astfel orientate spre propria grădină, ori spre cea din față, ori spre cea din spate. Camera de zi are deschideri generoase spre cele două părți ale terenului. 

Înspre grădina din spate, bucătăria, camera de zi și scara delimitează o terasă umbrită, bine adăpostită, răcoroasă, orientată spre un nuc matur.

Două dormitoare sunt orientate exclusiv spre stradă, în timp ce al treilea, de la etaj, precum și biroul de la parter, au ferestre atât spre stradă, cât și spre fundul de lot.

Garajul, amplasat între casă și latura stângă a terenului, are un acces direct în bucătărie.

Casa este acoperită cu o terasă înierbată care minimizează impactul construcției asupra suprafețelor de spații verzi și asigură un sistem de termoreglare prin modul în care plantele procesează apele pluviale.

Pentru acest proiect de casă în Buftea, atât eu, cât și cei doi clienți, a trebuit să răspundem unor provocări. Eu a trebuit să le înțeleg modul de viață, valorile și aspirațiile. Ei, la felul în care o altfel de arhitectură le poate asigura un cadru prietenos și confortabil.

Acesta este unul dintre primele proiecte de casă finalizate odată cu un trend de creștere a prețurilor în construcții. A fost extrem de dificil să primim oferte de la constructori. Este unul dintre primele proiecte construite după o ofertă la metru pătrat. Firesc, fiecare parte a înțeles altfel acei metri pătrați la care se referea contractul de execuție.

 

De Arhitect Octavian Ungureanu

Mă numesc Octavian Ungureanu și sunt arhitect.
Nu proiectez doar blocuri, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni sau clădiri industriale. Fac și proiecte de case, iar asta îmi place la nebunie.