Casă P+1 în Berceni

Proiect de casă modernă în Berceni
Proiecte case - moderne, funcționale, luminoase
Proiect de casă modernă în Berceni
Proiect de casă modernă în Berceni

Acesta este unul dintre acele proiecte de case la care configurația terenului a pus anumite probleme.  Este un teren cu un calcan prezent pe partea stângă, cu o caracteristică ciudată. Casa vecină nu este doar alipită la calcan, dar are streașina ieșită peste proprietatea clienților. Aceasta face ca apele meteorice să se scurgă în terenul nostru.

Din acest motiv, casa a trebuit proiectată puțin mai scundă decât streașina vecinului, astfel încât apa să poată fi preluate și deversată. Important a fost ca aceasta să nu ajungă între cele două calcane, astfel încât să devină o sursă de infiltrații.

În decursul timpului, prin bunăvoința proprietarului, am primit informații legate de consumurile de gaze, apă și curent electric. Am putut astfel verifica în ce fel termoizolația casei, calculată conform normativelor de proiectare în vigoare, este suficientă. O locuință realizată după un astfel de proiect de casă are un consum energetic foarte asemănător cu al unui apartament cu 2-3 camere. 

De asemenea, la sugestia clienților, am proiectat acest finisaj exterior, un placaj din lemn, cu un aspect foarte plăcut, dar și având un preț mult mai mic decât al soluțiilor de pe piață.

Constructor al acestei case a fost Top Design International, iar diriginte de șantier, inginerul Cristian Stan. Fotografiile au fost făcute de Costin Gheorghe, arhitect, care în acea perioadă ne-a fost coleg. Găsiți site-ul lui Costin aici.

Lucrările au fost contractate în urma selecției de oferte organizate de noi, online. Pentru aceasta, am postat acest proiect de casă, împreună cu listele de cantități. Constructorii ne-au dat oferte pentru aceste liste de cantități.

Alegerea unui constructor printr-o astfel de procedură este singura metodă prin care ne putem asigura că prețurile primite sunt corecte, atât pentru client, cât și pentru constructor. În acest caz, cel puțin lucrările „la roșu” au fost plătite la cent față de ofertă. La finisaje bugetul a fost depășit, deoarece au fost folosite unele materiale de construcții mai scumpe.

Proiect de casă modernă P+1E în Berceni, București. Planuri

Această casă modernă P+1E, are un set de planuri foarte simple. Parterul este practic un fel de open space, având o fâșie rezervată biroului, bucătăriei, grupului sanitar și unei cămări. Scara spre etaj pornește de lângă intrare. Sub scară este organizat un mic spațiu de depozitare unde sunt, totodată, și anumite echipamente electrice.

La etaj am inclus din faza de proiectare trei dormitoare, într-o configurație deja clasică. Dormitorul matrimonial are propria baie și un dressing. Celelalte două dormitoare sunt deservite de o baie.

Arhitect Octavian Ungureanu / Proiecte Case / Proiect casă modernă P+1E în Berceni / Plan Parter: 1. living-room
2. bucătărie
3. cămară
4. baie de serviciu
5. birou
6. hol

Plan Parter

 • 1. living-room
 • 2. bucătărie
 • 3. cămară
 • 4. baie de serviciu
 • 5. birou
 • 6. hol
 • + scară cu debara

Din afara casei, prin geamurile mari ale aceste case moderne, privirea pătrunde prin interior, până în mica grădină din spatele curții.

Locul de luat masa este în bucătărie, cu acces printr-un glasvand din camera de zi. De altfel, bucătăria mai are o ușă, pentru aprovizionare.

Arhitect Octavian Ungureanu / Proiecte Case / Proiect casă modernă P+1E în Berceni / Plan Etaj:
7. dormitor
8. dormitor
9. baie
10. baie
11. dressing
12. dormitor matrimonial
13. hol

Plan Etaj

 • 7. dormitor
 • 8. dormitor
 • 9. baie
 • 10. baie
 • 11. dressing
 • 12. dormitor matrimonial
 • 13. hol

În holul de la etaj pătrunde lumina prin geamul înalt din casa scării.

Dormitorul matrimonial are baie proprie și un dressing inundat în lumină, deschis către acesta.

Cele două dormitoare din spatele casei sunt orientate spre curtea proprie.

De Arhitect Octavian Ungureanu

Mă numesc Octavian Ungureanu și sunt arhitect.
Nu proiectez doar blocuri, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni sau clădiri industriale. Fac și proiecte de case, iar asta îmi place la nebunie.