Despre consolidare și despre proiecte
Noi facem destul de multe consolidări și modificări ale unor clădiri existente.
Acesta este primul infografic pe care l-am realizat noi. De fapt, de la el ne-a venit ideea de a ne folosi în activitatea noastră de informare a publicului despre ce înseamnă proiectarea în general, proiectele de case în mod special, dar, mai ales, de importanța unei bune conștientizări atunci când trebuie să-ți gândești viitoarea casă. ”Ce trebuie să știi despre consolidare?”
Ce trebuie să știi despre casele vechi care au nevoie de consolidare?
În primul rând, înțelegerea structurii de rezistență a evoluat în timp. Dacă în urmă cu 100 de ani modul de a construi era bazat pe o experiență colectivă, acum structura de rezistență este calculată de inginerul structurist. În plus, există norme și normative de proiectare. care și ele se schimbă în timp.
Casele vechi nu respectă standardele impuse de normativele în vigoare, așa că cel mai adesea, ele trebuie consolidate.
Casele vechi sunt nefuncționale
Multe sunt construite în stil vagon, pentru că terenurile sunt în general înguste. Cele care nu au neapărat această problemă, sunt case proiectate, gândite și construite pentru un stil de viață străin nouă, în secolul 21:
- Sunt case pentru familii cu servitori: de aceea bucătăria, de exemplu, este undeva departe, ascunsă, eventual după un coridor destul de lung și de întortocheat.
- Stilul construcției a primat asupra funcțiunii, de aceea spațiile importante sunt la parter, spre stradă. Adesea ele sunt prost iluminate.
- Au, adesea, circulații separate pentru personal și familia de bază: două intrări, două scări șamd
De aceea casele vechi, chiar cele „boierești” sunt greu de locuit de o familie modernă.
Consolidarea trebuie să fie însoțită și de modernizarea casei
De ce să nu locuiești atunci nu numai într-o casă sigură structural, dar și într-o casă funcțională, adaptată unui stil de viață modern? Consolidarea casei trebuie astfel să devină ocazia prin care problemele funcționale să fie rezolvate:
- Zona de zi separată de zona de noapte
- Camera de zi, locul de luat masa și bucătăria să fie într-o relație firească, în care familia care locuiește în această casă nu are servitori și bucătari angajați, ci împreună gătesc și, mai ales, au o mulțime de activități în comun, printre care servitul mesei împreună, cât mai des posibil. Într-o zonă de zi contemporană, mai mulți membri ai familiei își pot desfășura activități împreună, chiar dacă fiecare face altceva.
Consolidare case – un proces complex
Proiectele de consolidare sunt printre cele mai complexe proiecte pe care arhitecții și inginerii le fac. Sunt foarte multe detalii de o importanță covârșitoare de care trebuie ținut cont.
Să intervii, totuși, asupra unei case, fără a încerca să-i îmbunătățești și calitățile funcționale pe lângă cele ale structurii de rezistență este o greșeală. Lucrările sunt costisitoare, iar efortul de a face o casă mai bună chiar merită. Consolidarea este un bun prilej și pentru etajarea sau extinderea casei, pentru mansardarea ei sau modernizare.
Oricine știe că arhitectura unei case are un mare impact asupra valorii sale, iar cine nu știe, ar trebui să țină minte acum acest lucru.
Vezi și ce presupune realizarea unui proiect de casă, pas cu pas.
Vezi și Dimensiunile minime ale unui teren de casă.
Vezi și Ce trebuie să știi când cumperi un teren de casă
Vezi și cum consolidezi o casă.