Domnule Stefan Ghenciulescu,
Atât la Casa Mincu, cât și la Casa Arhitecturii, am observat că nu se fumează înăuntru. Deși sunt fumător, văzând aceste bune practici, m-am abținut și eu. Am ieșit cuminte în curte pentru a mă deda viciului. Este ciudat că nu am văzut în Regulamentul actual nici o prevedere privind fumatul, dar, iată, se fumează doar afară!
Credeam că este la fel și în cazul concursurilor și al finanțărilor din timbru, deși nu este trecut în regulamente. Un pic de bun-simț ar opri pe oricine din conducere să participe la concursuri și să acceseze fonduri din acest Timbru de Arhitectură.
Deși restricțiile privind fumatul par să fie respectate benevol, poate că ar trebui totuși să menționăm și această interdicție în viitorul regulament, pentru că dacă oamenii uită de chestiile grele, la nervi, de ce nu și-ar aprinde și o țigară?
Fiind unul dintre cazurile acelea, puține, dar cu puternică vizibilitate, trebuie să vă spun că am hotărât să candidez tocmai pentru că Dvs. ați ales să nu respectați câteva reguli elementare de bun simț doar pentru că nu erau scrise undeva, cu majuscule.
Ce spun acum nu este nici calomnios, nici injurios, este o realitate. Nu aveați nevoie de aceste paragrafe pentru a vă comporta decent, după cum orice tentativă de a califica modul în care încercați să forțați aprobarea dorințelor Dvs. este inutilă.
.
Pentru cei care nu știu despre ce este vorba: Conducerea OAR vrea să reia la Conferința Națională de la sfârșitul lunii iunie regulamentele de funcționare.
Una dintre scuzele folosite este că în noile regulamente le va fi interzis celor din conducere să participe la concursurile organizate de Ordin și să li se interzică să obțină finanțare din Timbrul de Arhitectură.
Acesta este motivul pentru care Domnul Ghenciulescu a făcut acel sondaj de opinie, cu formulări tendențioase, prin care se sugerează că un nou regulament ar impune conducerii mandate clare, responsabilități și sancțiuni.
Ca paranteză, trebuie să recunosc acum că poziția Domnului Radu-Petre Nastase la Conferința Națională Extraordinară era corectă. Acești domni, în frunte cu Domnul Serban Tiganas ar fi trebuit să-și dea demisia.
Am crezut că votul negativ de atunci va fi un subiect de meditație și o șansă de a schimba modul de lucru. Se pare însă că nu este așa. Am mai vrut să nu apară o falie între tabere. Pentru că „noi” câștigaând un vot, am sperat într-o reconciliere.