Inimoșii proprietari ai acestei case au achiziționat terenul de construcții în Otopeni. De la început și-au dorit o casă mică, dar care să includă toate spațiile de care tânăra familia avea nevoie.
Foarte atenți la toate detaliile, s-au implicat personal în construcția acestei case prietenoase, dintr-un cartier liniștit din Otopeni.
Casă modernă mică P+1E, Otopeni. Planuri
La parter sunt, pornind de la intrare, un grup sanitar (stânga) cu un spațiu pentru garderobă care are și o intrare secundară, cu legătură cu spațiul tehnic și cămara care se continuă pe această latură a casei până la bucătărie. Pe partea dreaptă a intrării este scara care urcă la etaj, având o mică debara sub rampa mai înaltă.
În continuare, pe adâncime, se află living-room-ul. Acesta se deschide în spatele casei spre o terasă mărginită pe latura adiacentă de bucătărie. Camera de zi, care include și un loc de luat masa, comunică și cu bucătăria.
Ca la multe alte proiecte de case realizate, și această casă are trei dormitoare la etaj.
Plan Parter
- 0. intrare
- 1. hol intrare
- 2. debara sub scară
- 3 garderobă
- 4. baie de serviciu
- 5. cameră de zi (living room cu loc de luat masa)
- 6. bucătărie
- 7. cămară (intrare de serviciu)
- 8. terasă exterioară
- 9. scară spre etaj
Plan Etaj
- 9. scară (de la parter)
- 10. hol scară
- 11. coridor
- 12. dormitor
- 13. dormitor
- 14. baie
- 15. dormitor
O casă mică, cu arhitectură modernă
Arhitectura acestei case este simplă, modernă și aerisită. Proporțiile fațadei principale se înscriu într-un pătrat al cărui colț este decupat pentru a proteja intrarea de elementele naturii.
Structura de rezistență
Pentru a putea realiza spații ample în parter, cea mai potrivită structură de rezistență pentru această casă mică a fost structura în cadre, cu stâlpi, grinzi și planșee din beton armat. Fundațiile proiectate sunt, de asemenea, din beton armat.
Stâlpii au dimensiunile de 30×30 cm pentru a se alinia cu zidăria din blocuri ceramice care au tot 30 de cm lățime.
Finisaje
Și finisajele exterioare ale acestui proiect de casă sunt obișnuite. Pereții exteriori sunt protejați cu ceea ce se numește termosistem de fațadă. Peste placarea cu polistiren expandat, este realizată o tencuială pe masă de șpaclu, fin drișcuită (cu asperități mici), de culoare albă.
Peretele cu intrarea are un placaj din piatră de culoare închisă pentru a atrage privirile vizitatorilor și a indica faptul că acolo este un punct de interes, intrarea.
Acoperiș
Acest proiect de casă are ca soluție de acoperiș o terasă înierbată. Clientul a documentat fotografic întregul proces de realizare a straturilor terasei, de la termoizolație, modul de aerisire a acesteia, șapa armată de protecție, instalarea hidroizolației, modul de montare al scurgerilor etc. Am folosit acest documentar fotografic pentru a exemplifica și constructorilor de pe alte șantiere ale proiectelor mele cum se execută corect acest tip de terasă verde.