Noi proiecte de case tip pe care le vom lansa in 2013

Am anuntat pe site-ul nostru Proiecte Case Trilitica lansarea in 2013 a unei noi serii de proiecte tip de case si vile. Actuala serie de proiecte tip dateaza din 2003-2004. Arhitectura contemporana sau cea moderna pareau prea putin pe gustul unui public care inca nu descoperise valorile unei noi arhitecturi. Desi romanii sunt deschisi la nou, apreciaza design-ul si cuceririle tehnologice, au fost foarte putin deschisi in privinta stilului caselor lor.

Proiecte de case pentru Mileniul III

Mileniul III a incepit deja de peste un deceniu. Sa nu uitam cum vedeam in copilarie acesti ani, cu masinile zburatoare si robotii care ne vor inlocui unca in gospodarie. Gadget-urile electronice si internetul, calculatoarele au depasit insa, dupa mine, acele previziuni, chiar daca robotul de bucatarie nu vine intr-un suflet daca ai striga dupa o cafea…

Arhitectii epocii moderne au renuntat la fatadele puternic decorate de pana atunci si au ales sa reinventeze casele, pornind de la functiune. Acum, dupa un secol de modernism pornim de la stilul de viata. Ne dorim acum deschidere, lumina, dinamism. Familia este tot mai mult in centrul preocuparilor noastre desi viata cotidiana este tot mai zbuciumata.

Noile stiluri de case inseamna tot mai putin pereti si tot mai mult spatiu, atat interior, cat si exterior. De ce sa locuim intr-o gradina daca nu suntem mereu deschisi catre ea? De ce sa ne ascundem dupa ziduri cand ne dorim lumina?

Am pastrat de la mai vechea serie de proiecte tea de proiectare, adaptata unei familii tinere, pasionata de proprii copii, dinamica si hotarata sa nu cheltuie mai mult decat trebuie. Da, generatia noastra!

Lucrez acum, impreuna cu mai tanarul meu coleg arhitect, Alexandru, dar si cu colegii ingineri pentru structurile de rezistenta la o noua serie de proiecte. Cele mai avansate sunt cele petru care deja exista imagini, de mai jos, insa nu ne vom opri aici. Suntem mai hotarati ca oricand sa ne gandim la case cat mai ieftine insa confortabile si contemporane:

Un nou proiect de casa parter, pentru un mod de locuire contemporan

Proiect de casă parter, cu trei camere, arhitectură modernă

Un apartament de trei camere intr-o curte frumoasa, cu o curte interioara? Nu, un proiect de casa pentru o locuire contemporana sau o casa de vacanta, cu spatii vitrate ample, ideala pentru o familie mica, cu un spirit tanar.

Un proiect de casa de numai 6,50 metri latime. Parter si Etaj

Proiect de casă modernă, Parter și Etaj

O casa parter si etaj pentru familii cu unul sau doi copii, oameni dinamici, care iubesc soarele si spatiile deschise.Trei dormitoare la etaj si o baie, cu posibilitatea realizarii unei a doua bai.La parter, livingul spatios este deschis catre gradina din spate.Bucataria poate fi deschisa catre camera de zi sau inchisa, cu un loc de masa adiacent.

Parter si etaj. Un proiect de casa moderna

Proiect de casă cu arhitectură modernă

3 Dormitoare la etaj, orientate spre gradina din spate sau spre strada. Un spatiu de zi fluid, cu un loc de luat masa spatios. Terasa din spate este integrata pentru dupa-amieze si week-end-uri insorite, in familie.

……………………….

De Octavian Ungureanu

Mă numesc Octavian Ungureanu și sunt arhitect.
Nu proiectez doar blocuri, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni sau clădiri industriale.
Fac și proiecte de case, iar asta îmi place la nebunie.

2 răspunsuri la “Noi proiecte de case tip pe care le vom lansa in 2013”

reproiectare arhitectura imobil existent fatade interioare extindere-ZIMNICEA 120 KM BUCURESTI

Comentariile sunt închise.